Projekat „Panda Labs Junior For Just Transition“

Članovi ZED-a učestvovali su na završnom hakatonu u okviru projekta „Panda Labs Junior For Just Transition“ u organizaciji WWF Adria Srbija.

Projekat je obuhvatao seriju webinara organizovanih prethodna 2 meseca na temu „Pravedne energetske tranzicije“ u Srbiji kao i u regionu. Kako je energetska tranzicija postala neminovan proces koji će se dogoditi u budućnosti, cilj projekta je bio ponuditi mogućnosti i rešenja za pravednu tranziciju, koja ne bi nikoga oštetila, a opet bi zadovoljila sve potrebe građana za energetskom i materijalnom sigurnošću.

U okviru projekata organizovana je i radionica kod Termoelektrane Obrenovac, kao najvećeg proizvođača energije u Republici Srbiji. Cilj radionice je bio bliže upoznati se sa kapacitetima Termoeletrane, ali i sa negativnim efektima njenog rada.

Završni hakaton organizovan je upravo u Obrenovcu, kao mestu koje će se u bližoj budućnosti suočiti sa energentskom tranzicijom. Tema hakatona je bila „Rešenja zasnovana na prirodi“, koja bi potencijalno mogla da predstavljaju uvod u energetsku tranziciju.

Related Posts

Leave a Reply

four × one =